nedeľa 8. marca 2015

All about my hair ! ♥

Ahojtee :)
Dnes po dlhšej dobe som sa rozhodla spraviť beauty príspevok! Takže veeľa fotiek a pomenej textu , áno áno....

Prosím vás. Tento článok som začala písať asi 2 týždne dozadu a keď si čítam ten úvod zamýšľam sa nad zmyslom svojho života - alebo inak, Veronika zabudla písať. Na to, že sem čosi pridávam po dlhšej dobe mi písanie celkom chýba. Ako sa mám? Čo mám nové? Nič takého som sem dlho nepridala. Dobrou správou je, že je marec - prichádza nám jar a potom leto! Ale nepredbiehajme. Dnešný článok ako ste si (pravdepodobne) z nadpisu prečítali bude celý zameraný na moje vlasy - od starostlivosti až po pár najjednoduchších účesov a dopredu vás varujem pred neskutočne narcistickým vyznením tohto článku , bola to asi hodinka usmievania sa do fotoaparátu (obdivujem celebrity čo to zvládajú bez bolesti v lícach. ) Dúfam, že sa vám to bude páčiť a.. Poďme na to :)


BASIC INFORMATIONS? 

Kto neviete - moje vlasy sú prirodzene , hm, povedala by som že asi skôr rovné, ale záleží to od ročného obdobia,vlhkosti... A nepovedala by som , že sú úplne rovné, ale vlnky sa mi samé neurobia... Ja neviem. Hneď po umytí sú rovné , ale potom sa zas zvlnia... 

Vlasy si umývam 5x do týždňa. Rozumiem , že niekomu sa to môže zdať priveľa, ale mám vlasy, ktoré sú mastné naozaj rýchlo (a múdre reči typu - to pretože si ich často umývaš mi moc nepomáhajú.) Takže všetko , čo na vlasy používam sú kondicionér a šampón a môžte ich kúpiť v každej drogérií.
Jedna kamarátka mi raz poradila šampóny striedať a naozaj na to nedám dopustiť.

How I style my hair?

1. Braids:

-Fishtale braid (rybací?): 
Poznáte to, v angličtine znie väčšina vecí jednoducho lepšie. Každopádne, pre vás čo neviete ako na to - jednoducho si vlasy rozdelíte na dve sekcie. Potom z jednej sekcie vezmete malý pramienok a preložíte ho k druhej, a toto vlastne robíte po celý čas.


-Normal side-braid: 
Toto asi tiež poznáte - jednoduché zapletanie, ktoré ja osobne radšej vidím na strane.

- Messy bun:
Toto je tiež veľmi jednoduché, jediné čo je k tomu potrebné je vypchávka do vlasov - ale prakticky ani to nie. Ak máte dlhšie vlasy jednoducho ich obtočíte okolo seba a je to, ak však chcete váš drdol trošku väčší a pevnejší budete začínať s vlasmi vo vysokom cope (alebo v nízkom, podľa toho kde drdol chcete nosiť). Potom si vezmete vypchávku a vlasy okolo nej obtočíte. Na zachytenie odporúčam gumičku namiesto sponky, ale je to len na vás. 
Za zlé zaostrenie sa ospravedlňujem, nevšimla som si nastavenia :(

-Curling my hair: 
Na natočenie svojich vlasov používam tzv. papiloty. Vlasy si rozdelím na 6 alebo 8 sekcií a potom ich postupne, v rovnakom smere obtočím okolo papilotu. 
Ich výhodou je okrem skvelej ceny a dokonalého výsledku aj to, že vaše vlasy vôbec neničia.



Video návod pre lepšie pochopenie, ja sama som sa to naučila od nej :)


-Straightning my hair:
Jednoducho - žehličkou. Po prameňoch si vlasy postupne vyrovnávam (teplota 18o stupňov), toto však často nerobím.

A toto je koniec. Uznávam , že príspevok je trošku dlhší, ale aspoň vám vynahradím to zanedbávanie počas februára. Dúfam, že sa vám páčil a vidíme sa v ďalšom príspevku :)

Veronika ♥






9 komentárov:

  1. Máš úplně úžasné vlasy!!! :o Mimochodem, moc pěkný článek. ;)
    *BNG*

    http://barnewgirl.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nie som práve "kozmeticko-kadernícka" osoba, ale tento článok sa mi páči :-) Je veľmi milý, páči sa mi, ako si spracovala obrázkovú prílohu :-) Super, palec hore.

    justaddcourage.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, úplne ti rozumie, nech som sa akokoľvek snažila prejsť na režim umývania si vlasou 3x do týždňa nešlo to, jednoducho každý druhý deň musím pokiaľ do robím ráno a ak si vlasy umývam večer tak aj každý večer. a bez fénovania by moje vlasy nedali ani tých 36h, :) je to tak... Krásny a milý článok! :)
    Another.day.with.Hana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné vlásky, ten fishtail bych se hrozně chtěla naučit, ale jsem úplně levá :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. chce to len a len prax, ja som na začiatku tiež strašne lietala a teraz to zvládam úplne v pohode :)

      Odstrániť
  5. Pre boha dievča ... sprav s tým obočím niečo. Vyzerá ODPORNE! Ked si ho už dokresluješ tam nech sú aspoň rovnaké a nie každé iné.

    OdpovedaťOdstrániť